Vi mennesker har fulgt en negativ utvikling igjennom de senere år, vi blir latere og latere, og overvekt blir et større og større problem. Ikke bare er det direkte farlig for oss å bli overvektige, men det er også en kjempe stor belastning for den norske stat, rent økonomisk. Fedmepasienter er noen av de dyreste pasientene i vårt samfunn. Derfor er mosjon så viktig for oss, vi er ikke like aktive i hverdagen som vi var før, og en hektisk hverdag er ofte etterfulgt av en kveld med lite tid til middag, så take away er den lette løsningen. Endelig kommer fredagen, og vi skal møtes med vennene etter en lang uke, det skal jo selvfølgelig feries med en øl eller tre. Lørdag er vi litt slitne etter gårsdagen, og da er det nok lettest å bestille en pizza, eller slenge en frysepizza inn i ovnen.  Selv om fokus er stort på mosjon, og sport og helse er det dessverre ikke slik at alle har det samme fokus. 

Regelmessig mosjon har ikke kun gode påvirkninger på din kropp rent fysisk, men mosjon er også med til å stimulere hjernen, som slipper forskjellige hormoner ut i våres kropp. Et av disse hormonene er endorfiner, som får oss til å ha det godt med oss selv. Endorfiner er faktisk kraftigere enn morfin, og utløses i vår hjerne blant annet når vi dyrker hard mosjon. Dette vil rent faktisk si at hard mosjon kan være med til å skape en form for tilfredsstillelse, og kanskje et lite lykkerus. På denne måten er kroppen vår strikket sammen slik at den gjerne ønsker å jobbe, den ønsker å bli brukt, den er ikke skapt til å sitte på en stol, på et kontor 8 timer hver dag, og direkte over på sofaen når man kommer hjem hver ettermiddag. Ta ansvar for din egen kropp, og din egen psykiske helse, og kom deg ut av døren og opplev hvordan kroppen nyter å bli tatt i bruk.

Ofte er det vanskelig å komme seg ut av døren alene, så det kan noen ganger være en god idé å ha en treningspartner, slik at dere kan være med til å motivere hverandre med å komme av gårde til trening. Det gjør det ofte også til en hyggeligere opplevelse når man kan motivere hverandre treningen igjennom.