Av de syv maskinene i årets test av student-pc-er foretatt av tek.no er det HPs Envy x360 som tar førsteplassen. Den største årsaken ligger i batteritiden på hele ni timer, som ingen maskin med lignende kvaliteter kommer i nærheten av. Dermed kan du fint la laderen ligge igjen hjemme og spare både plass og vekt i sekken når du skal til forelesning eller på lesesalen.

Men batteritiden er ikke det eneste Envy x360 skårer best på. Karosseriet i aluminium og glass er bunnsolid, designet er både stilig og moderne, og maskinen er meget portabel.

Og til tross for at vi ikke vektet ytelse så mye i testen, falt vi likevel for maskinens AMD-prosessor med integrert Vega-grafikk. Denne kombinasjonen leverer nemlig ikke bare høy ytelse i alt av apper, men gjør det mulig å bruke maskinen også til spill på fritiden.

Meget spesiell vribar skjerm

Skjermen er en av testens aller beste, med høy lysstyrke og fine, klare farger. Det beste med skjermen er at du kan vri den 360 grader rundt, slik at du raskt sitter med et nettbrett klart til å ta notater, lage tankekart eller skrible formler.

Stor harddisk og mye minne

Envy har dessuten en stor SSD på 512 GB som gir masse plass til filer og dokumenter. 16 GB minne lar deg ha flere programmer oppe samtidig uten at maskinen blir treg. Alt dette til sammen gjør denne maskinen til testens desidert beste kjøp med tanke på fremtiden. Når det kommer til sikkerhet så har Envy x360 en dedikert bryter som kobler fra webkameraet når du ikke bruker det. Dermed blir det umulig for hackere å aktivere det for å se eller lytte på deg om du skulle være så uheldig å bli utsatt for dataangrep.

Ikke mye som trekker ned

Det eneste negative vi har funnet hos HPs Envy er støynivået under hard jobbing, samt at den mangler HDMI-port. Under typiske studentoppgaver er imidlertid støynivået lik null, og en adapter ordner alltids skjermtilkobling for deg.

En mer komplett pakke er det uansett vanskelig å se for seg til denne prisen.

Skulle du trenge finansiering* får du dette på primebanks.org/forbrukslan/

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.