God baderomsbelysning gir en fin start på dagen

De aller fleste begynner dagen sin på badet, og det er kanskje det aller viktigste rommet i boligen. Dessuten koster det mye å både bygge og rehabilitere bad, men det er ikke alltid at baderomsbelysning får den oppmerksomheten den fortjener.

Det er enkelt å gå for standardløsningene i forbindelse med belysning, men samtidig er det fint å ha et bevist forhold til de egne kravene som stilles til belysning – baderom er annerledes enn mange andre rom. Det er selvfølgelig viktig med en god allmennbelysning, som i alle andre rom. Samtidig er det ofte ikke naturlig lysinnslipp til badet, noe som gjør det ekstra viktig med naturlige farger og lyssetting av rommet.

Dessuten er det ikke til å legge skjul på at mange bruker badet til både å sminke seg, barbere seg og generelt ha søkelys på utseende og skjønnhet. Det stiller helt egne krav til belysning, og det er ikke alltid at standardarmaturen over servanten er nok. Det finnes en rekke forskjellige løsninger som er spesielt laget for å gi naturlig lyssetting rundt speil, og det er definitivt noe man bør vurdere hvis man skal rehabilitere badet.

Det enkle kan selvfølgelig ofte være det beste, men samtidig finnes det mange spennende nye belysningsløsninger. For eksempel så er det mulig å innpasse belysningen i speilet, noe som gir et stilrent og enkelt uttrykk.

Dimming av belysning er tilnærmet obligatorisk, men det er ikke like vanlig med justering av fargetemperatur. Likevel kan det være svært praktisk å kunne justere fargetemperaturen på badet, i forhold til forskjellige situasjoner. Noen ganger er det praktisk med godt arbeidslys, for eksempel i forbindelse med klesvask eller rengjøring, andre ganger er det viktig med helt naturlig lys som simulerer sollys. Dessuten kan det være hyggelig med varmere fargetemperaturer når man skal slappe av med et langt bad.