Speil er en svært viktig del av interiøret i em bolig, både når det gjelder form og funksjon. Mange speil har en helt konkret rolle, ikke minst speilene over servanten, sminkespeil eller speil i gangen. Samtidig kan et flott speil med jernramme være et interiørelement i seg selv, og dessuten kan strategisk plasserte speil gjøre at boligen din fremstår som både større og mer luftig.

Store speil som kan plasseres hvor som helst

Det er selvfølgelig lett å assosiere speil med de relativt beskjedne størrelsene som du finner i de fleste vanlige møbelbutikker. De kan være praktiske som bruksspeil i en gang eller på et soverom, men et skikkelig stort speil er noe helt annet. Det finnes for eksempel speil med jernramme i dimensjoner så store som 220×110 cm. Det kan altså sammenlignes med en dør, noe som også sier noe om hvor stor effekt speilet kan ha. Et slikt speil veier selvfølgelig en god del, det kan være lurt å velge en leverandør med gratis frakt på alle bestillinger, slik at totalsummen ikke blir en overraskelse.

Slike store speil kan gjerne plasseres stående på gulv, og lent mot en vegg. Det gir en flott effekt, samtidig som det gjør jobben med å finne akkurat riktig sted litt enklere.

Forskjellige farger som matchende element eller kontrast

Store speil må nødvendigvis ha noen sorts ramme, og med en metallramme er det mulig å velge mange forskjellige alternativer. I noen rom vil det være ypperlig med en sort ramme, i andre rom passer det kanskje bedre med en ramme som er enten hvitmalt eller gullfarget.

Husk på at fargene ikke trenger å matche veggen bak, det er egentlig mer spennende om rammen skaper en kontrast til veggen. Samtidig kan det være interessant å prøve å matche rammens farge med andre møbler, og skape et uttrykk som er både samkjørt, luftig og åpent.