Mange nordmenn synes det er interessant med vin, og det norske Vinmonopolet gir enkel og rimelig tilgang til et bredt utvalg viner fra mange deler av verden. Det betyr også at markedet for vinskap, som også kan kalles for vinkjøleskap, er i vekst. Det finnes mange valg innenfor denne varegruppen, frittstående vinskap eller integrerte løsninger, én eller flere soner og mye mer.

Tenk over hva behovet ditt er

Til å begynne med bør du vurdere behovet ditt, og det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hvilket vinkjøleskap som er best – alle situasjoner og boliger er unike. Det kan være smart å orientere seg bredt i markedet til å begynne med, se https://www.wineandbarrels.no/nettbutikk/2-vinskap-vinkjoeleskap/ for en oversikt hos et selskap med svært bredt sortiment.

Størrelse og kapasitet henger selvfølgelig tett sammen med hvilken type vininteresse du har. Hvis du lagrer viner, eller liker å kjøpe inn relativt store mengder, vil det være nødvendig med en stor modell. Handler du vin flere ganger i måneden, og unngår lagringsviner, kan det være nok med en av de minste modellene.

Flere temperatursoner er lurt – og tenk fremtidssikring

Flere vinkjøleskap kan deles inn i forskjellige temperatursoner. Det betyr helt enkelt at en del av skapet kan være innstilt på en temperatur, samtidig som andre deler i det samme skapet holder en helt annen temperatur. Fordelen er åpenbar, du kan lagre forskjellige vintyper ved en temperatur som er optimal for akkurat den vinen. Denne type løsning kan være særlig relevant hvis du skal temperere flere forskjellige viner til servering.

Til slutt er det også lurt å legge til rette for at løsningen er fremtidssikker. Det kan være vanskelig å spå hvordan vininteressen vil utvikle seg, og derfor er det også fornuftig å velge alternativer som kan bygges ut senere. Husk også på at det er mulig å plassere vinkjøleskap mange forskjellige steder i boligen – ikke bare på kjøkkenet.