Det er fort gjort å glemme lysrør når du vurderer forskjellige lyskilder, det finnes tross alt så mange andre spennende LED-pærer og komplette armaturer med integrerte lyskilder. Likevel er introduksjonen av LED-lysrør på markedet en god grunn til å igjen se nærmere på lys rør – kanskje de kan passe i hjemmet ditt også.

En enkel og praktisk lyskilde

Lysrør ble selvfølgelig aldri helt borte fra markedet – butikker, kontorer og næringsbygg har hele tiden benyttet seg av armaturer med lysrør. Det er først nå som disse også skifter til LED lysrør, noe som betyr lavere strømforbruk og reduserte kostnader.

Lysrør leveres i en rekke forskjellige lengder og former, og med LED-lysrør er det enda enklere å lage lange lysrør. Tradisjonelle lysrør inneholder en gass som genererer lys når den tilføres strøm, det begrenser også hvordan røret kan konstrueres. Dessuten er det nødvendig med såkalte «startere», som tenner lysrøret når du skrur på bryteren. Når du bytter til LED-lysrør erstattes denne starteren med en egen versjon som er tilpasset LED-lyskilden.

Det finnes fortsatt et marked for utskiftbare lyskilder

Mange nye lamper leveres med en integrert lyskilde, det betyr at selve lyskilden ikke kan byttes. I mange situasjoner er det selvfølgelig helt greit, en LED-lyskilde har svært lang forventet levetid. Likevel finnes det situasjoner der integrerte lyskilder ikke er særlig praktisk. Det gjelder for eksempel fast installasjon av mange like belysningspunkter i et tak. Det er ikke sikkert at akkurat den samme armaturen finnes på markedet om noen år, og selv om LED har lang levetid kan det være tilfeller der en lyskilde må skiftes ut.

Derfor vil det sannsynligvis også være mulig å kjøpe lysrør i standarddimensjoner i mange år fremover, men da i alt større grad i LED-versjon. Det betyr også at du trygt kan vurdere armaturer med lysrør, kanskje finner du akkurat den lampen du trenger.