I første del av 2020 er det mange som har litt ekstra tid til å sitte innendørs, med tanke på virkningene av det såkalte coronaviruset. Likevel kan dette kanskje være en tid til å planlegge hvordan en safari kunne være – litt fram i tid?

Med litt planlegging kan safarien bli til virkelighet

Å reise på safari kan høres ut som en fjern drøm, men for de aller fleste er det faktisk både økonomisk og praktisk gjennomførbart. Det handler, som mange andre ting i livet mest om god planlegging.

  • Når man ser etter en Tanzania reise, eller en reise til et av de andre aktuelle landene i Afrika, er det lurt å faktisk benytte seg av en profesjonell norsk aktør. Det finnes forskjellige nivåer av egeninnsats, men det er i hvert fall lurt å ta et ferdig program som utgangspunkt.
  • Pass på å sette opp et realistisk budsjett. En safari er ikke rimelig, men det finnes mange prisklasser. En vanlig feil er å undervurdere hvor mye reisen vil koste, og det er greit å legge til en god reserve for uventede kostnader.
  • For å lage rom til en safari kan det være nødvendig å kutte noen andre feriereiser. Husk at selv en langhelg for kan koste godt over ti tusen for en person hvis man tar med alt fra flyreise til shopping i regnestykket. Derfor kan man raskt spare opp store summer.

Å drømme om en fremtidig reise kan definitivt få tiden til å gå fortere i en vanskelig tid der mange har hjemmekontor eller til og med sitter i karantene. Det er viktig å ha et mål i det fjerne, og hva kan være bedre enn en feriereise? Reisebransjen vil dessuten trenge alt den kan få av støtte, etter å ha mistet en god del omsetning i forbindelse med nestening av en mengde flyruter og destinasjoner.