Det å ha en justerbar seng har vist seg å berike søvnopplevelsen. Det har også vist seg å hjelpe med flere helseproblemer, og i tillegg gi en mer komfortabel livstil. Vi har laget en enkel guide som inneholder 3 fordeler med å bruke en justerbar seng.

1. Lindre Refluks

Selv personer som sover med en full mage kan slite med refluks og halsbrann. Når man sover på en flat madrass kan magesyrer bevege seg til spiserøret, som fører til ukomfortable symptomer som refluks og halsbrann. En anbefalt vinkling på 15-20 cm på hodet har vist seg med å holde syrer i magen vekk fra halsen. Dette fører til sunnere fordøyelse og bedre søvn.

2. Lindre søvnløshet

Personer med søvnløshet søker alltid etter et magisk middel som kan hjelpe dem med en god natt savn. En justerbar seng kan være til stor hjelp hvis du sliter med søvnløshet forårsaket av smerte. Den justerbare sengen kan hjelpe med komforten, og av den grunn føre til bedre søvn. Ved å finne en perfekt søvnposisjon kan du også forbedre sirkulasjonen av blod og oksygen i kroppen. Dette kan igjen føre til at du sovner raskere og slipper netter med lite søvn. Se mer.

3. Forbedre fordøyelsen

Når du sover jobber kroppen med å fordøye mat. Det å ligge flatt har vist seg å hindre kroppens evne til å fordøye og bearbeide maten. Med en justerbar seng kan du enkelt justere hodet slik at kroppen kan fordøye maten enklere. Dette kan føre til du sover bedre om nettene. Dette vil igjen ha stor effekt på helsen din, siden søvn er en viktig del av god helse.

Det er selvsagt flere gode grunner til å velge en justerbar seng. Noen av disse er blant annet at det kan hjelpe med å redusere snorking, og hjelpe med ryggproblemer. Hvis du ønsker å vite mer kan du besøke justerbare senger på sov-bedre.no.